1. Hraci den (10.5.2019)
Finsko - Kanada
V tomto zapase predpokladam lepsi vykon od Kanady. Naprik tomu, ze nemaju hracov ako McDavid, Crosby a tesne pred MS prisli aj o Tavaresa, myslim si, ze na Finov im to stacit bude. Fini ma tohto roku dost prekvapili, ked prisli na MS bez jedineho stabilneho hraca z NHL! (2 hraci sice odohrali par zapasov v NHL, ale väcsinu odohrali v AHL). Pravdupovediac som este slabsi vyber Finska za posledne roky nevidel. Kazdopadne môzu mna aj vsetkych prekvapit, no ja tipujem, ze Kanada si s nimi poradi a zdola ich v pomere 2:4.
Predpokladany vysledok: 2:4
Rusko - Norsko
V tomto zapase neocakavam nic ine, ako demolaciu od Rusov. Na jednej strane je tim, ktory ma chu ziskat
a podla mna ju tento rok aj niska a na druhej strane ja tim, ktory podla mna nepostupi ani do play-off. Rusky tim je zlozeny len z hracov NHL a KHL a kvalita je tam natolko vysoka, ze museli poslat domov aj obrancu z NHL, pretoze pre nemo nezvisilio miesto. Zato Norsky tim ma len jedneho jedineho hraca, ktory si v NHL aj tak zahral len v par zapasoch. V tomto zapase ocakavam, ze sa Rusi rozostrielaju a supera zdolaju v pomere 6:1.
Predpokladany vysledok: 6:1
Česko - Švédsko
V tomto zapase to bude dnes asi najvyrovnanejsie. Na jedej strane je silne muzstvo Ceska, ktore je nabite hracmi NHL a doplnene hracmi predovsetkycm KHL, no na druhej strane stoji muzstvo Svedska, ktore na poslednych 2 MS vyhralo
a na tycho MS nebude chciet taktiez nic ine.Takmer cele muzstvo hraje NHL, cize kvalita je skvela na oboch stranach. Aj ked bude Cesko bojovat z plnych sli, myslim si, ze obhajcovia 2 poslednych titulov si s nimi napokon poradia a zlodaju ich v pomere 2:4.
Predpokladany vysledok: 2:4
USA - Slovensko
V tomto zapase ocakavam vyhru supera z Ameriky - USA. Naprik tomu, ze fandim nasim (v mojom pripade je to Slovensko, kedze som Slovak) a aj napriek tomu, ze mame vyhodu domaceho prostredia, aj tak verim vo vyhru supera. Tohto roku sice mam 7 hracov z NHL, co je pre nas az az, no naproti nam bude stat super, ktory ma v time len hracov z NHL, alebo mladikov, ktori patria momentalne medzi svetovu spicku a kvalitu urcite ukazu aj na MS. Cize rad by som sa mylil, tipujem stav 4:2 pre USA.
Predpokladany vysledok: 4:2