Švédsko x Dánsko, očekávám jednu oťukavací třetinu a dále už lepší Švédsko, korunky potáhne 1. utok z NHL, můj tip 5:1, prosadí se Rakell a Olofsson.
Německo x Norsko, čekám více méně vyrovnaný zápas s těsnou výhrou Němců, zkusím 4:2. Skórují Plachta a mladík Pettersen.
Finsko x USA, absolutně nevím, co očekávat od výběru USA, proto v tomto utkání favorizuji Finy, kteří budou rozehranější a sehranější, zkusím 4:2 Finsko.
Prosadí se Donato a Lundell
Rusko x Velká Británie, zde asi všichni očekáváme to samé a máme spoustu Rusů v sestávách, trosku se bojím, že to Rusáci bez zájmu “odkloužou” a vyhrají třeba 5/6:0, tipuji ale 8:0. Střelce tady zkusím Slepysheva, Barabanova a Grigorenka.
Česko x Švýcarsko, opět nevím co očekávat, jak budou Švýcaři připravení nebo Češi unavení, těžko říct. Švýcarsko je vždy velice nepříjemný soupeř a letos má opět dost kvalitní tým, Česko vyhraje 4:3 po prodloužení, Záruba zařve goool po střele Kubalíka a já budu nadávat po brance Hirschiera.
Poslední zápas dne se odehraje mezi domácími Lotyši a Kazachstánem, Kazaši mají skoro komplet tým z KHL, konkrétně z Barys Nur-Sultan, takže celý tým by mohl být dobře sehraný a nedivil bych se remíze, takže zkusím výhru Kazachů 3:2 po prodloužení. Prosadí se Daugavins a Asetov.
Hráči ke sledování: ISAAC LUNDESTROM, mladý Švéd draftovaný Anaheimem v prvním kole nastoupí v první formaci s Rakellem a Olofssonem.
ANTON LUNDELL mladičký Fin draftovaný vloni Floridou také v prvním kole, zažil ve Finsku další povedenou sezónu a určitě se bude chtít ukázat.
MATTHEW BENIERS - Nevím, jestli bude hrát, ale jestli ano, určitě se vyplatí sledovat, protože letos je boj o první pozici na draftu velice vyrovnaný a právě Beniers je některými experty prediktovan na první pozici, takže se určitě bude chtít předvést.
Norsko mě teda zklamalo
Proč je Tommernes uved že nehrál, když dál i gól???
to by mi taky zajímalo :D, mám ho v sestavě
Je to tak u více hráčů, počítám že to bude opraveno
Letos je to tak trochu"béčkový" šampionát.Čekal bych více relativně překvapivých výsledků.A naopak by mě nepřekvapilo,kdyby někdo z papírových favoritů ani nepostoupil ze skupiny.Jsem hodně zvědav na zápas Finsko-USA a taky na Švýcary.V každém případě to bude asi pěkně zamotané.
Mějte trpělivost, údaje jsou doplňovány později, nemusíte hned všichni psát, že někomu něco chybí… díky, je to docela spam…
Souhlas, myslel jsem, že se tu budou rozebírat výsledky apod. Zatím se z toho stala stěžovatelna .
Jinak skvěle odvedená práce
Tak musím říct že takové výkon sem od Švédů nečekal. Myslím že stejně jako nám tak i Švédům chyběl pochyb a dravost.
Hlavně když byla na ledě první lajna Dánska, tak to neskutecně točila a byla to jednoznačně nejlepší lajna z obou týmů.
Abychom to nebyli my, kdo nepostoupí ze skupiny.
Včera jsem zrovna před zápasem se Švýcarama říkal,že pokud nevyhrajeme,máme problém.A je to tady.Dáni hráli skvěle (hlavně 1.lajna) a jestli jim to vydrží tak to budeme mít těžké.Švédi by se měli ještě zvedat.Slováci nás letos taky můžou porazit.Tak snad aspoň porazíme tu Británii.V každém případě v pondělí hrajeme s Běloruskem o zachování naděje.